سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: آنچه مسلم است دولت باید به دنبال کاهش نرخ ارز باشد، تا ارزش پول ملی حفظ شده و همچنین نرخ ارز باید طبق برنامه پنجم توسعه توسط بازار مشخص شود و این قیمت محاسباتی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه قیمت محاسباتی دلار در بودجه نباید افزایش یابد، گفت: این نرخ میتواند در قیمت ارز در بازار تأثیرگذار باشد و اگر دولت به دنبال یکسانسازی نرخ ارز است، باید با کاهش قیمت به دنبال آن باشد و نه افزایش.
این نماینده مجلس با بیان اینکه طبق قانون برنامه پنجم نباید قیمت ارز دو نرخی باشد، تصریح کرد: اینکه گفته میشود دولت به دنبال کسب درآمد بیشتر از محل افزایش نرخ دلار در بودجه است، بعید میدانم مسئولان سیاستهای کلان را به مباحث فرعی گره بزنند، بلکه باید مسائلی مانند تورم، حمایت از تولید محور قرار دارد.
کاتب عنوان کرد: دولت صد درصد به دنبال یکسانسازی نرخ ارز بوده و قیمت تعیین شده دلار به منظور کسب درآمد نیست.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس رویکرد دولت را در بحث افزایش نرخ ارز، توسعه صادرات دانست و گفت: ارزهای صادراتی میتواند در داخل موجب رونق تولید شود، اما اگر با نگاه افزایش هزینههای تولید، تکنولوژی و ماشینآلات باشد، منجر به کاهش تولید خواهد شد.
این نماینده مجلس یادآور شد: در بودجه سال جاری 54 هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای نفتی پیشبینی شده و در صورتی که سناریوهای نفتی سال آینده بین 40 تا 50 دلار باشد، باید میزان صادرات نفت افزایش داشته باشد.
وی در مورد اینکه سهم صندوق توسعه ملی فقط برای بودجه سال 94 به 20 درصد کاهش یافته است، گفت: این حکم برای بودجه سال جاری بوده که طبق برنامه پنجم حداقل ورودی به صندوق توسعه ملی 20 درصد در نظر گرفته شده است و هنوز برای بودجه سال 95 تصمیمی گرفته نشده است.
کاتب درمورد زمان ارائه لایحه برنامه ششم توسعه بیان داشت: به نظر میرسد با شرایط کنونی بودجه سال 95 نیز براساس برنامه پنجم تهیه خواهد شد.